banansuccé!

La upp en bild på instagram på mitt banana bread som smakade riktigt riktigt gott!
Jag kan inte påstå att det är som bröd, mer som sockerkaka typ men hursom tror jag det fungerar med
äpple eller någon annan frukt om man inte gillar banan. 
Receptet kommer från Tasty- health :)

Gluten och ev mjölkfritt banana bread
1 bröd, ca 10 skivor
 
0,75 dl (40g) mandelmjöl
0,75 dl (40g) kokosmjöl
0,5 dl (20g) Whey complete vanilj (eller mer mandelmjöl eller havremjöl malda havregryn eller havregryn).
2 väldigt mogna bananer, ca 180 g
65 g lättkesella
0,5 dl naturell yoghurt
2 äggvitor
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Valfritt: 1 msk stevia strö och/ eller
15 g valnötter. 

Jag körde med lite bovete men det är viktigt att koka boveten i typ 15 minuter :)

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom valnötterna med en stavmixer.
3. Smörj en brödform med kokosolja eller naturell olja och strö mandelmjöl eller kokosmjöl i formen (så att brödet inte fastnar).
4. Häll smeten i formen, strö över valnötterna och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
5. Låt svalna.
Passar utmärkt till eftermiddagsfikat eller till mellanmål (3-4 skivor är då lagom).

 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR