Dubbelt upp, dubbelt så bra

Har haft en riktigt bra "matdag" faktiskt, brukar ha jättesvårt att få i mig tillräckligt
och regelbundet så jag hoppas att veckan fortsätter så :) 
Det behövdes verkligen en bra ätardag för det blev ett pass Body Attack och direkt efter det
Body pump .. så imorgon får vi se om jag kan gå normalt haha!
 
Igår lagade jag tasty-healths lime- och kokoskyckling nuggets och jisses vad goda dom var!
Tyvärr så tyckte inte kära F om dom för han är inget stort fan av kokos, men jag ska göra specialare 
åt honom när jag ska laga det igen :)  
 
Recept här och all cred till tasty-health 
 
Kokos & lime kycklingnuggets med ris och soja/lime-dip

2 port
 
Lime & kokoskycklingnuggets:
300 g kycklingfilé
1 ägg
1 msk färskpressad limesaft
½ tsk rivet limeskal
1 dl riven kokos
Salt & peppar
 
Dipsås:
½ dl färskpressad limesaft
2-3 msk glutenfri japansk soja
1/5 hackad chilifrukt
1 liten vitlöksklyfta
 
Tillbehör:
3 dl kokt ris
150 g kokt broccoli
 
1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Vispa ihop ägget, limejuicen och limeskalet i en skål. Salta & peppra. Häll ut kokosen på ett fat.
3. Skär kycklingfilén i lagom stora bitar, doppa en bit i taget först i äggblandningen, sedan i kokosen. Lägg de färdiga bitarna på galler med en plåt under för att undvika kladd i ugnen. Fortsätt med resten av kycklingen. Stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdig (ta ut och skär i en bit för att se om den är klar). Om du vill ha bitarna krispigare kan du sätta på grillfunktionen sista minutrarna.
4. Koka under tiden riset och broccolin enligt anvisningarna på paketen.
5. Blanda ihop alla ingredienser till dip-såsen och servera tillsammans med kycklingen, broccolin och riset.
 
 Jag satte mina på spett :)
 
Näringsvärde per portion:
497 kcal
45g protein      36E%
39g kolhydrater 31E%
18g fett             32,5E%





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR