Barnprogram från en svunnen tid.

Ibland undrar jag om barnprogrammet idag verkligen har samma goda kvalité som den som gick under 90- och tidiga 2000 talet. Jag ställer mig skeptisk till det, eftersom man ofta får höra att barnprogrammen har förlorat sin glans och bara handlar om meninglöst skräp och när jag tyvärr sett med egna ögon vad visas i rutan nuförtiden, så tror jag mer på att det verkligen har blivit sämre.
Nu har jag inte granskat alla barnprogram, men alla får ju ha sin åsikt.
Min generations tevetittande var ju inte på samma sätt som de yngres, vi hade inga fancy DVDspelare förän vi blev äldre utan fick gladeligen titta på tjockteven på våra älskade videoband, som då och då hackade men fortfarande hade sin charm eller skynda till teven när det var disneydags eller bolibompa.

Men nu ställer jag frågan vilka program tittade ni på?
Det finns ju några riktigt fina klassiker, som även gjordes innan 90 talet men som fortfarande dög åt oss, som Kalles klätterträd, Linus på linjen, två snubbar, 5 myror är fler än 4 elefanter, A till Ö,  Beppes godnattstund och mycket mer.

Några gamla godingar som man själv kommer ihåg är:

Trasdockorna
Bumbibjörnarna
My Little pony 
Hajk
Denver the last dinosaur
Darkwin Duck*
Turtles
Batman
Barbapappa
Bamse
Babar
Mjölktandsmössen
Den vita stenen
Fablernas värld 
Björnes magasin
Bikermice 
Smurfarna
Bo ko
Abrakadabra
Mosqito 
Chip N Dales Rescue Rangers
Tiny Toons
Popples
M.A.S.K.
Luftens hjältar
Mumindalen
Tintin
Bolibompa - Björnes magasin
Edit av Emma: Mumfie!

Det fanns också ett program som gick på bolibompa, där det var ett berg med massa småhus som snurrade, så åkte man in i ett av fönstrerna och så berättades en saga.. någon som kommer ihåg vad det hette?

kommer också ihåg ett program när en äldre dam berättar sagor med hjälp av trasdockor, och exempelvis törnrosa, synd att man har förträngt namnen, menmen.

Om man nu även ska fördjupa sig så tillkom en hel del program när alla skaffade cartoon network och nickelodeon men dessa program går jag inte in på denna gång, men hoppas ni fick många jahaa och jajuste! Jag blir iallafall väldigt sugen på en repris av vissa program haha :)

Det märks att det har hänt mycket under åren, ingenting känns nästan "riktigt" längre, allt behöver vara så högteknologiskt med massa effekter för annars håller det inte måttet. 
Det tecknade känns inte längre tecknat heller, men ni kanske förstår vad jag menar.
Nu finns det säkert något bra program och man ska inte vara konservativ, men jag tror faktiskt på klyschan
(iaf när det kommer till barnprogram) att det var bättre förr.


Emma - [Distorsion]

Vilka minnen man får av alla barnprogrammen... Bo-Ko var en stor favorit :D Minns även från när jag var lite äldre ett program om en elefant i rosa regnrock, kommer inte ihåg vad han hette dock... :P


Blogg: http://distorsion.blogg.se/
Emma - [Distorsion]

Letade runt lite på nätet, Mumfie hette elefanten :P


Blogg: http://distorsion.blogg.se/
Emelie

Jag kom också ihåg det där programmet som snurrade runt en stad, sen åkte man in i olika fönster. Jag älskade det!Ja barnprogrammen var mycket bättre förr :)


Blogg: http://emelietimneo.blogg.se/
Karin

Jag har letat hur länge som helst efter det där barnprogrammet där en äldre dam berättar sagor med dockor. Jag kommer fortfarande ihåg introlåten till programmet men jag har glömt namnet på det. Om du skulle komma på namnet så lägg gärna till namnet i det här inlägget!

Svar: Jag kommer inte heller ihåg tråkigt nog :/ Javisst jag skriver direkt jag kommer på :)
nikoninan.webblogg.se
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR