Det där med päls

När jag läser den här artikeln blir jag och undra vilka som tycker att det är okej att låta minkar leva under horribla omständigheter för att sedan dö en hemsk död. Jag förstår inte att de som äger dessa farmar och modeindustrin så kallt kan låta detta fortgå. Visst det handlar om pengar, men med tanke på hur mycket de omsätter så borde de ju förfan ha råd att göra det bättre för minkarna. Jag förstår inte problemet med att bära fuskpäls? Jag vet inte om det är billigare men utvecklingen av fuskpälsen har kommit väldigt långt och om man "måste" bära päls så kan man ju överväga att köpa sig en falsk.
Jag skulle aldrig kunna bära päls. Jag måste medje att jag håller mer med djuraktivisterna än de giriga rikemansgnossarna som bara ser minkarna som en jacka. Nej fyfan!
En till artikel att läsa.

Jag tycker modeindustrin borde totalvägra äkta päls och att alla som bär päls och säger att "allt på djuret används" blaha blaha* ska åka och titta djuren i ögonen och se hela deras hemska liv, från när de föds tills den dagen de blir en jacka och kunna säga efteråt att det är rätt.Det är som när Blondinbella, som jag trodde hade mer vett säger att hon bara köper päls från djur som har haft det bra och att hon bara köper begagnade pälsar och påstår att hon inte gynnar pälsindustrin .. men bella har fel, genom att bära päls så är det ju moderiktigt och när fler bär det destå mer personer vill ha det och eftersom många inte vill ha gammalt" så måste de producera nya pälsar och så går det runt runt.
Och vem kan försäkra henne att djuren på hennes päls har haft det bra? Dom som säljer jackan vill ju tjäna pengar så självklart säger dom att djuren inte har lidit!
Det är folk som har många blickar på sig som KAN påverka,
men när kändisar har på sig äkta päls då blir det helt plötsligt okej, eller?
Det går inte att säga, det är inte jag som dödar dom så .. kanske inte men du gynnar dom som gör det!

Det var som för några år sedan debatt om fåren i Australien där ägarna flådde djuren levande Länk, det blev folkstorm mot detta, men ingenting gjordes egentligen och nu är aviatorjackan med fårpäls populär.. det är bra att det finns fejkpäls på de flesta aviatorjackor men ni förstår vad jag menar och lika är det för minkarna, vi i sverige skulle aldrig tollerera att våra katter och hundar flåddes och såldes som pälsjackor eftersom dom är ju våra älsklingar MEN söta minkar går bra eftersom dom har ju de flesta ingen relation till, även om det är hundpäls i ett väldigt känt vinterjacks märke. Jag tycker det är en hemsk dubbelmoral som inte är av denna jord. När ingen längre bryr sig har rika pengartyper vunnit och djuren får fortsätta leva i misär eftersom dom bara har ett värde för pälsen.

 Och detta gör mig så arg : 
Den svenska pälsindustrin var nere för räkning.

Den förra socialdemokratiska regeringen ville skärpa kraven på minkfarmarna och krävde nya större burar med klätteranläggning och vatten för minkarna att simma i. Många av pälsfarmarna såg det som ett direkt näringsförbud. Investeringarna skulle bli för stora. Räddningen kom med den borgerliga alliansen. De stoppade planerna och i dag har farmarna rekordintäkter.

I år väntas de omsätta en halv miljard. Copenhagen fur center är världens största distributör av minkpäls. Just nu blomstrar verksamheten.Vid den senaste auktionen i september gjordes det affärer för drygt 1,5 miljarder – inom loppet av fyra dagar.När auktionen går som bäst säljer vi för ungefär 20 000 danska kronor i sekunden, säger säljchefen Per Knudsen stolt.Han tackar kineserna och modeindustrin för det senaste årets rekordvinster.

Nej det finns ju inga pengar för att göra det bätre för dom, nej inte alls! 
GIRIGA JÄVLA DUMSKALLAR SOM TAPPADE HUVUDET I GIRIGHET!

Nu har jag valt att begränsa mig till minkarna och fåren eftersom annars blir det för mycket att skriva om, jag skulle kunna skriva flera sidor om det här och ta med tigrarna som är utrotningshotade pågrund av att de skuts för deras päls som rika snobbkärringar går runt i för att visa makt.
Så jag hoppas att ni respekterar detta.

Zarah

Du är så bra Johanna och du har så rätt. Det är vidrigt. Håller fullständigt med om att det finns fuskpäls som ser äkta ut om det nu är så viktigt att bära päls. Det var kanske status för 100 år sedan, men kanske dags att gå vidare i utvecklingen? Och det hemska är att de föds för att dö, de föds för att bli en pälskrage på en jacka som någon snobbkärring kan ha på sig för att visa att hon är rik. De tar inte vara på kött eller liknande, inte av någon djur som de flår pälsen av. Det är vidrigt vidrigt vidrigt och jag tycker att människor borde veta bättre, ha så pass med moral att de känner att det är just vidrigt. Jag respekterar dig och dina åsikter och det borde alla göra, även om de inte håller med.

jenny

Usch, det är fruktansvärt. Mina svärisar bor ju nere i skåne, där finns det många minkfarmar som jag brukar spatsera förbi.. I somras kikade jag över kanten & såg allt med egna ögon, flera flera tusen minkar. I små utrymmen. Alla skrek. Deras "hus" bestod av någon kvm, bara galler överallt. Sen en hållare för avföring under själva buren (deras golv bestod också av galler)

Fruktansvärt. Började så klart gråta men sen bestämde jag mig för att "tänka till" nu när jag köper smink (mink används också till lösögongransar, mascara med mm! Loreal använder sig ofta av mink

:/


Blogg: http://ltg.blogg.se/
Nikoninan

Tack för era kommentarer!

Oj det visste jag inte att dom gjorde, men bra att du säger det så man vet vad man kan köpa och inte, för de små djuren ska ju inte behöva lida för vår fåfänga! Det är hemskt att det finns personer som försvarar det här :/!

Victoria

Håller med dig...du har så rätt! Vilken fin blogg du har förresten. :)Ha en bra dag!


Blogg: http://thevictoriaplace.blogg.se/
Yasmine

Tack så mycket :)

Ja, kärleken är underbar om man träffar rätt personer :P hehe


Blogg: http://ladyyasmine.blogg.se/
Yasmine

Jag hatar pälsar, jag tycker väl att de är fint, men jag skulle aldrig köpa mig en, jag skulle då köpa en falsk. :)

Ja, dom lär ju ha mer pengar för att kunna ge minkarna ett bra liv.


Blogg: http://ladyyasmine.blogg.se/NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR